Curriculum Vitae

 

Suoritin ylioppilastutkinnon Leppävirran yhteiskoulussa vuonna 1973. Samana vuonna aloitin opiskelun Teknillisessä Korkeakoulussa sähköteknisellä osastolla ja valmistuin diplomi-insinööriksi v. 1979. Pitkänä ammattiaineenani oli sovellettu elektroniikka ja lyhyinä sähkömittaustekniikka ja digitaalitekniikka. Opiskeluaikana olin osapäivätyössä Imatran Voima Oy:n sähkölaboratoriossa, missä tein myös diplomityöni.

Varusmiespalveluksen suoritettuani olin Wallac Oy:n palveluksessa Turussa 18.02.1980 ... 04.08.1985. Toimin elektroniikkasuunnittelijana ja projektipäällikkönä tuotekehitysprojekteissa. Vuonna 1983 siirryin tuotekehitysosaston elektroniikkajaoston päälliköksi ja vastasin tässä tehtävässä koko Wallac Oy:n tuotekehityksen elektroniikkasuunnittelusta.

Kajaani Elektroniikka Oy:n palvelukseen siirryin 05.08.1985 lähtien, aluksi projektipäälliköksi. Vuodesta 1987 alkaen toimin lisäksi ohjelmistokehityksen suunnittelupäällikkönä. Vuonna 1988 hankitun Apollo/Calma/Mentor CAD-järjestelmän "system managerina" osallistuin järjestelmän sisäänajo- ja kehitystyöhön. Vastuullani oli koko järjestelmän toiminta systeemitasolla, ohjelmapäivitykset ja elektroniikkasovellutusten räätälöinti omia tarpeita vastaaviksi. Syksystä 1989 lähtien toimin sekä elektroniikkasuunnittelun että ohjelmistokehityksen suunnittelupäällikkönä.

05.11.1990 ... 31.08.1993 olin Labsystems Oy:n palveluksessa instrumenttien suunnittelupäällikkönä, vastuualueenani luminometri- ja fluorometrimittausten kehittäminen.

01.09.1993 ... 31.08.1998 toimin elektroniikka-alan konsulttina Si-Tecno Oy:ssä. Yritys on keskittynyt korkeatasoiseen elektroniikan suunnittelupalveluun. Työtehtäväni sisälsivät:

Nykyisin toimin itsenäisenä konsulttina omassa yrityksessäni Silicon Fibres Oy.

Vapaa-aikoinani olen toiminut Prosessori-lehden avustajatoimittajana, kirjoittaen pääasiassa elektroniikan suunnitteluohjelmistoista (EDA). Olen myös avustanut sekä suomalaista HiFi-lehteä että joitakin yhdysvaltalaisia äänentoistoalan harrastelehtiä vahvistimien yms. rakennusohjeilla.